"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dari prasangka, sesungguhnya sebahagian dari prasangka adalah dosa, Dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain, Dan janganlah antara kamu mengata sebahagian yang lain. Apakah ada antara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Tentu kamu merasa jijik. Dan bertakwalah kepada Allah, sungguh Allah Maha Penerima taubat, Maha Penyayang" Ayat 12 : Surah Hujrat

Followers

October 19, 2011

Confuse lagi....



Me?




CONFUSE!!!!!!!


(^-^)


October 15, 2011

TODAY 15th October 2011


CONFUSE!!!!

Why I come to office today???

Erm...what ever...

Blueberry Cheese Tart (^-^)

Salam...nite/morning all... How r u?? Hopefully semuanya baik2 aja..ceh ckap bhsa indon plak..hoho..

erm..x psal pg buta duk update blog..sume gara2 tdo after magrib and bangun kul 12 mlm... niat nak wat Blueberry Cheese Tart ngan Cha x jadi sebab da tertido.. tapi oleh sebab da teringin nak makan and GILER masak da datang...so teruskan dengan misi MEMPORAK-PERANDAKAN dapur..wihuu...

Haa...tadaaaaa..da siap pun... Along siap tunggu semata2 nak jadi PERASA pertama..biasa ar tue kan... SODAP!!!!!



Along selalu cakap if dia duk umah xde job..leh jadi GEMOK sebab asik makan je... I love cooking..lagi2 bila ade orang yang suka sangat makan.. TAPI kan...Jusz x minat masak lauk-pauk cam biasa..yang MAMA slalu masak.. If nak suruh masak cam kat dalam rancangan Asian Food Channel (AFC) kat astro 2 boleh ar.. Ala2 yang simple gitu..western2 ke..salad2 ke...bakar2 ke..hehe..

But nie tart yang Jusz buat dulu..masa 2 member datang blajar buat cupcakes for Father's day...then Jusz selit ar skali buat tart.. This is Strawberry Cheese Tart.. Nanti I masukkan pic yang baru buat tadi ye..x sempat nak ambik gambor..da pagi buta pun..malas..hehe...


October 13, 2011

Just to say ....



(^-^)


*

*

*


Ya Allah..terima kasih kerana kau telah memberi petunjuk buatku..

Sekiranya dia untukku permudahkanlah..dan sekiranya dia bukan untukku, jauhkanlah ingatanku padanya..


CINTA KU HANYA PADAMU YA ALLAH...

SEMOGA IA KEKAL

AMIN...



When you feel all alone in this world, & there is nobody to count your tears, just remember.. no matter where you are ALLAH s.w.t knows...


*

*

*


Notes: Sorry for those yg x suka aku merepek camnie..hehe... Ape2 pun LOVE ALL...

October 12, 2011

Takdir




Apabila kita memang sudah dijodohkan, apapun halangannya kita pasti akan disatukan dalam pernikahan. Namun apabila memang kita tidak dijodohkan, apa pun usaha pastikan tiada hasilnya.. Ya Allah, ajarkan kami mencintai dengan sederhana, ajarkan kami agar lebih pandai memendam cinta, ajarkan kami untuk lebih mencintai-Mu dan kekasih-Mu.. Ya Allah jauhkan kami dari dosa dunia, aku mencintainya kerana-Mu, aku pun rela melepaskannya apabila Engkau kehendaki dan gantikanlah yang terbaik menurut kehendak Engkau Ya Allah...



October 11, 2011

???


Salam...morning all.. Pagi2 da blog kat opis..hehe.. Erm..sebenarnye nak update pagi tadi kat umah, tapi line lembap skit..so malas..

Sebenarnye bukan ape, just nak say sorry to all yang baca blog merepek nie.. Rasanya mesti ade yang kata aku nie suka citer ntah ape2 kat dalam.. Banyak BERANGAN..cam POYO je kan.. But i need to say here..this is the way I want to show what I feel.. Happy..sedih..sayang..marah..sume2 ar.. erm..sebenarnye x kisah sangat pun ape orang nak kata..tapi xleh gak biarkan.. Atleast aku tau baik buruknye kan...

Lately nie aku asik citer berangan je...tak tau nape... Ape2 pun..aku just nak SHARE je ape aku rasa.. For those yang RASA MENYAMPAH and cam GELI je nak baca xyah baca kot ek..hehe.. Yang nak baca 2..sangat di alu2 kan.. Atleast xde tiru update bloger lain kan?? hehe..

Ape2 pun SORRY ye kawan2..(^-^)

FEEL FREE TO WRITE...as long kite xde SAKITKAN HATI ORANG..TAK KUTUK ORANG...

LAUGH LIVE LOVE

October 10, 2011

Hatimu Milikku

Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

Chorus:
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku


Chorus:
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini

MR.TEDDY...????

Ahaks..this is my MR. TEDDY...cOmel x?? (^-^) xyah nak teDDy sangat ye...




cOmelnye...haha...


Notes: Jusz masih di awangan...BERANGAN x sudah...

October 3, 2011

No Word's





Erm..arini mood MALAS nak wat kja.. Tapi kan ade satu MOOD yang pelik muncul..rasa nak SENYUM sepanjang hari...hehuhehu.. Npe ek???

1. Jatuh CINTAkah??
2. dapat DURIAN RUNTUHkah??
3. SEWELkah??

adoi..x tau nak kata..tapi rasa nak senyum je nie...ADAKAH?? or MUNGKINkah?? Oppps...but akan ku biarkan RASA ini sendiri tanpa ada yang menyedari..wee.. (^-^)



Note: Jusz MALAS sebab asik nak BERANGAN je...haha.. Yang penting HAPPY... SENYUM..