"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dari prasangka, sesungguhnya sebahagian dari prasangka adalah dosa, Dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain, Dan janganlah antara kamu mengata sebahagian yang lain. Apakah ada antara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Tentu kamu merasa jijik. Dan bertakwalah kepada Allah, sungguh Allah Maha Penerima taubat, Maha Penyayang" Ayat 12 : Surah Hujrat

Followers

January 29, 2012

I'm Not Beautiful..

Saya tahu saya tidak cantik.. Tapi, walaupun saya tidak cantik, saya tetap ada kelebihan..

Kerana saya tidak cantik, saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.

Kerana saya tidak cantik, saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.

Kerana saya tidak cantik, saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.

Kerana saya tidak cantik, saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.

Kerana saya tidak cantik, saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita.

Dan kerana saya tidak cantik, akhirnya saya menemui insan yang ikhlas mencintai saya seadanya.

Kerana saya tahu.. Saya tidak cantik pada pandangan manusia.. Maka saya akan berusaha agar kelihatan cantik pada ALLAH.. Kerana bukan kecantikan dunia yang saya kejar... Tapi KECANTIKAN di akhirat kelak..



******************************** (^-^) *************************************

January 25, 2012

I miss you my BF...



Reall love and miss you my beloved BOYFRIEND ever.


Al-Fatihah

Semoga Baba tenang disana... Rindu Baba sangat2.. 




January 24, 2012

Colors for 2012


Salam,

Alu dear... Lama tak merepek kat blog nie.. Busy sikit...busy ke?? Ahaks. Boleh tahan la. But sebenarnye pun internet kat rumah xleh pakai pun alasan jugak. Takkan nak update blog kat office plak kan. No..nO. Now da beli broadband baru boleh lah kot nak merepek selalu..hehe.. Rindu sangat nak berblog.

Ohh ya, before t'lambat..da lambat pun.huhu.. SELAMAT TAHUN BARU 2012 buat semua teman2 terCINTA. Semoga semua impian dan harapan kalian t'laksana. Dan semoga kite and family dikurniakan kesihatan, rezeki dan kehidupan yang lebih baik. Amin. Insya'Allah.. (^-^)

Erm..rasanya baru 24 hari kite di tahun 2012, but banyak sangat peristiwa yang berlaku. SUKA, DUKA, GEMBIRA semua ada.Sama ada pada diri kita atau pun disekeliling kita. Hope kite semua tabah and redha dengan setiap ujian ALLAH s.w.t kepada kite ok dear. DON'T BE SAD. Insya'Allah kite semua mampu untuk menempuhinya. "Sesungguhnya Allah s.w.t akan menurunkan ujiannya  pada mereka2 yang mampu menanggungnya". Jangan sesekali menyalahkan takdir. 

Ok..ok..opps tiba2 rasa sebak. (^-^). Hanya Allah s.w.t yang tahu. tQ Allah.

Sorry...sorry terOVER pulak..hehe.. So apa plan and wish korang for this year?? I wish to have:

1. Good health

2. be a good daughter to my MAMA

3. my own CAR

4. online Business

5. good salary 

6. what? boyfriend?? erm...akan ku fikirkan
 (jodoh kite tlh ditentukan Allah s.w.t)

7. wonderful life


Amin...amin..amin...semoga kalian pun sama. Insya'Allah. Yang penting usaha dan niat yang ikhlas. (^-^)


Warnailah perjalanan. (^-^)



January 18, 2012