"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dari prasangka, sesungguhnya sebahagian dari prasangka adalah dosa, Dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain, Dan janganlah antara kamu mengata sebahagian yang lain. Apakah ada antara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Tentu kamu merasa jijik. Dan bertakwalah kepada Allah, sungguh Allah Maha Penerima taubat, Maha Penyayang" Ayat 12 : Surah Hujrat

Followers

May 28, 2011

Hati Terhiris

Salam..

Alu dear all.. How are u? Hopefully sume ok2 aje.. Erm..harini nak citer ape yang berlaku semalam.. BUKAN CERITA UNTUK INGIN MENYATAKAN BENCI KEPADA ORANG TAPI HANYA UNTUK MENGINGATI SESAMA SENDIRI..


Semalam Jusz sedih sangat sebab rasa diri nie seperti hina, jijik, keji, buruk and macam2 lagi.. Yes..I'M NOT PERFECT dear kakak..but you don't ever say a words that make people feel down.. Serious semalam sangat2 down sampai terMENANGIS kat office.. Tak ke haru tue..officemate tengok.. Tapi Jusz da tak peduli da..biarlah..menangis buatkan diriku rasa terlepas dengan ape yang terpendam dalam hati nie.. Cuba kawan2 bayangkan keadaan bila ade orang cakap camnie..


“ Eh..dik kau x payah la nak pakai tudung camnie..cam nenek2 pakai je..nenek aku pakai je..haha..”


“Pastu baju nie ha...color pun cam nenek aku pakai..pakai la color terang2 skit..nenek2 pakai ar color camnie..”


“Lagi satu lain kali pakai baju kurung 2 biarlah wat cutting skit..nie macam nenek..” (time nie nak je jawab..kakak I nie orang islam..if pkai baju kurung pun nak cutting2 sangat ape benda 2?? ...tapi sebab masih fikir hormat pada yang lebih tua ia nye hanya terdetik dalam hati dan juraian air mata sahaja)



Erm..leh tahan ke korang if orang cakap cmnie sambil gelak2?? I know memang mulut you cakap lepas..tapi u need to thing what others feel lorr kakak.. Masa dia cakap 2 dalam hati nie cakap “Peduli ape aku..bukan pakai duit kau pun...ikut suka ar nak macam mane pun..janji x susahkan kau”

Kadang2 tak tau nak cakap ape..jadi serabut sebab fikir ape orang cakap pasal diri nie..and tak tau ape dorang ape dorang dapat bila cakap camtu..


Yes..saya tau kekurang diri ini..tapi saya terima itu adalah anugerah dari ALLAH s.w.t. Tak semuanye sempurna..dan takkan ade yang sempruna.. Keindahan, kecantikkan, kekayaan, kesempurnaan itu semua hanya pinjamanNYA untuk kite..semuanye sementara..


Jusz ade dengar ayat nie “Biarlah insan dibumi memandang kite buruk dari pandangan mereka, yang penting insan di langit memandang kite suci dan mulia iaitu ALLAH s.w.t”



♥ Don’t ever think you’re nothing because somewhere along the line, there’s going to be someone who thinks you’re everything.” ♥

♥ “Sometimes people are beautiful. Not in looks. Not in what they say. Just in what they are.”

1 comment:

AZIE_YANA ZULKIFLI said...

2 lah lumrah manusia yg xbole tgk ksnangan org lain, dia bajet dia je bgs pakai mahal2 berjenama, sedangkan dia pakai slalu baju xmasuk tema, baju kemeja biru seluar pink lusuh