"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dari prasangka, sesungguhnya sebahagian dari prasangka adalah dosa, Dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain, Dan janganlah antara kamu mengata sebahagian yang lain. Apakah ada antara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Tentu kamu merasa jijik. Dan bertakwalah kepada Allah, sungguh Allah Maha Penerima taubat, Maha Penyayang" Ayat 12 : Surah Hujrat

Followers

November 25, 2011

Umur TAK penting?? Ermm....


Salam..hai lame x mengarut kat sini..sorry jugak sebab TERPAKSA block my Blog baru2 nie..

Erm..semalam 24th November 2011 kami ade jamuan kecil-kecilan sempena majlis perpisahan adik praktikal kat IT department. iaitu Mohd Azsali..panggil je Alee..susah kot nak sebut.. Eh..ok2 bukan nak bebel pasal budak nie sebenarnye.. Tapi masa duk sibuk makan2 tue tiba2 ade topik pasal Suami Muda, Isteri Tua...huhu.. Nie gara2 kami Alee yang digosipkan ngan sahabat saya Azie..haha.. Kononnye Alee suka Azie..Azie suka alee..hehe.. Saja suka.. Azie da ade MLO ok..jangan kcau2.. tapi hati boleh berubah ape..cewahh..no..no..no.. 

Duk sibuk kacau2 tue..tetiba si Azie kata:


Azie: Eh..Alee tue adik ar..muda kot dari aku..

Banyak suara (x pasti): eleh xpe ar..sekarang umo tak penting..yg penting da suka..ok ar..hehe..

Azie: taknak ar..ke kau (Hafiz) yang camtu..

Hafiz: Mmg pun..awek aku umo 31..haha (gurau) Alaa..zaman sekarang nie orang tak kisah pun sape tua. Aku tak suka bila orang suka cakap.. "alaa..u muda..i tua.." bukan salah pun.da jodoh (dengan muka serius je)..

(cewahh!!!..Hafiz da cam pakar motivasi plak..huhu.. Kenyataanye mmg btul pun..aku sokong..but if kena kat aku xnak gak kot...MAY BE..weee.. : ) 


Erm..agak-agak kan ramai tak yang tak kisah and setuju 'UMUR TAK PENTING, YANG PENTING SUKA'... Tapi xleh gak, sebenarnye UMUR TAK PENTING JANJI BAHAGIA'..





Ok.semoga semuanye bahagia..paling penting ialah MENDAPAT REDHA ALLAH s.w.t.. Amin..amin.. amin..



November 3, 2011

HAFAL JANGAN TAK HAFAL...



SALAM..alu.. Erm..lame x merepek kat sini.. Harini xnak merepek sangat kot..just nak korang HAFAL jawapan kepada soalan berikut if ade orang tnaye korang bila nak kawin..hehe.. Nie ambik dari link kat Facebook.. Selamat mengHAFAL..eh kena HAFAL ke??? hehuhehu..



Kenapa Lambat? 

✔ Kerna Allah tahu masa yg tbaik utk ku.

Dah Berpunya? 
✔ Ya. Kerna setiap org tlh ditetapkan jodoh masing2.

Siapa? 
✔ Nanti Allah akan perkenalkan kpd ku.

Bila? 
✔ Bila kami dah dipertemukan. InsyaAllah jemput dtg ke walimatul urusku nanti.


P/S: Jgnlah selalu btanya bila org tu nak kawen. Krn semua RAHSIA itu, tletak DI TANGAN ALLAH. Sampai masa Allah akan membongkarkannya. InsyaAllah.  



October 19, 2011

Confuse lagi....



Me?




CONFUSE!!!!!!!


(^-^)


October 15, 2011

TODAY 15th October 2011


CONFUSE!!!!

Why I come to office today???

Erm...what ever...

Blueberry Cheese Tart (^-^)

Salam...nite/morning all... How r u?? Hopefully semuanya baik2 aja..ceh ckap bhsa indon plak..hoho..

erm..x psal pg buta duk update blog..sume gara2 tdo after magrib and bangun kul 12 mlm... niat nak wat Blueberry Cheese Tart ngan Cha x jadi sebab da tertido.. tapi oleh sebab da teringin nak makan and GILER masak da datang...so teruskan dengan misi MEMPORAK-PERANDAKAN dapur..wihuu...

Haa...tadaaaaa..da siap pun... Along siap tunggu semata2 nak jadi PERASA pertama..biasa ar tue kan... SODAP!!!!!



Along selalu cakap if dia duk umah xde job..leh jadi GEMOK sebab asik makan je... I love cooking..lagi2 bila ade orang yang suka sangat makan.. TAPI kan...Jusz x minat masak lauk-pauk cam biasa..yang MAMA slalu masak.. If nak suruh masak cam kat dalam rancangan Asian Food Channel (AFC) kat astro 2 boleh ar.. Ala2 yang simple gitu..western2 ke..salad2 ke...bakar2 ke..hehe..

But nie tart yang Jusz buat dulu..masa 2 member datang blajar buat cupcakes for Father's day...then Jusz selit ar skali buat tart.. This is Strawberry Cheese Tart.. Nanti I masukkan pic yang baru buat tadi ye..x sempat nak ambik gambor..da pagi buta pun..malas..hehe...


October 13, 2011

Just to say ....



(^-^)


*

*

*


Ya Allah..terima kasih kerana kau telah memberi petunjuk buatku..

Sekiranya dia untukku permudahkanlah..dan sekiranya dia bukan untukku, jauhkanlah ingatanku padanya..


CINTA KU HANYA PADAMU YA ALLAH...

SEMOGA IA KEKAL

AMIN...



When you feel all alone in this world, & there is nobody to count your tears, just remember.. no matter where you are ALLAH s.w.t knows...


*

*

*


Notes: Sorry for those yg x suka aku merepek camnie..hehe... Ape2 pun LOVE ALL...

October 12, 2011

Takdir




Apabila kita memang sudah dijodohkan, apapun halangannya kita pasti akan disatukan dalam pernikahan. Namun apabila memang kita tidak dijodohkan, apa pun usaha pastikan tiada hasilnya.. Ya Allah, ajarkan kami mencintai dengan sederhana, ajarkan kami agar lebih pandai memendam cinta, ajarkan kami untuk lebih mencintai-Mu dan kekasih-Mu.. Ya Allah jauhkan kami dari dosa dunia, aku mencintainya kerana-Mu, aku pun rela melepaskannya apabila Engkau kehendaki dan gantikanlah yang terbaik menurut kehendak Engkau Ya Allah...



October 11, 2011

???


Salam...morning all.. Pagi2 da blog kat opis..hehe.. Erm..sebenarnye nak update pagi tadi kat umah, tapi line lembap skit..so malas..

Sebenarnye bukan ape, just nak say sorry to all yang baca blog merepek nie.. Rasanya mesti ade yang kata aku nie suka citer ntah ape2 kat dalam.. Banyak BERANGAN..cam POYO je kan.. But i need to say here..this is the way I want to show what I feel.. Happy..sedih..sayang..marah..sume2 ar.. erm..sebenarnye x kisah sangat pun ape orang nak kata..tapi xleh gak biarkan.. Atleast aku tau baik buruknye kan...

Lately nie aku asik citer berangan je...tak tau nape... Ape2 pun..aku just nak SHARE je ape aku rasa.. For those yang RASA MENYAMPAH and cam GELI je nak baca xyah baca kot ek..hehe.. Yang nak baca 2..sangat di alu2 kan.. Atleast xde tiru update bloger lain kan?? hehe..

Ape2 pun SORRY ye kawan2..(^-^)

FEEL FREE TO WRITE...as long kite xde SAKITKAN HATI ORANG..TAK KUTUK ORANG...

LAUGH LIVE LOVE

October 10, 2011

Hatimu Milikku

Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

Chorus:
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku


Chorus:
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini

MR.TEDDY...????

Ahaks..this is my MR. TEDDY...cOmel x?? (^-^) xyah nak teDDy sangat ye...




cOmelnye...haha...


Notes: Jusz masih di awangan...BERANGAN x sudah...

October 3, 2011

No Word's





Erm..arini mood MALAS nak wat kja.. Tapi kan ade satu MOOD yang pelik muncul..rasa nak SENYUM sepanjang hari...hehuhehu.. Npe ek???

1. Jatuh CINTAkah??
2. dapat DURIAN RUNTUHkah??
3. SEWELkah??

adoi..x tau nak kata..tapi rasa nak senyum je nie...ADAKAH?? or MUNGKINkah?? Oppps...but akan ku biarkan RASA ini sendiri tanpa ada yang menyedari..wee.. (^-^)



Note: Jusz MALAS sebab asik nak BERANGAN je...haha.. Yang penting HAPPY... SENYUM..

September 25, 2011

Serabutkan blog..

Adoi ai...sangat pening..tak tau da nak letak design ape.. Tengok blog2 orang sume cantik2 n cute...comey je..sedap mata memandang.. Blog aku cam bosan je..da la tak banyak citer menarik ek..hehe... MEREPEK ade ar...x kisah.. ikut suka hati I lorr nak wat pe pun... Opps...sowy dear...

Really need idea nak kemaskini and RENOVATE this blog...please..please...!!!! Help me... I have no idea...LOST...

Tengok aje ar blog aku arini...rasanye if ade orang yang view few time arini mesti tau blog nie b'ubah BAJU nye...nie gara2 aku nak TRY n ERROR..hermm..last2 jadi camnie... and now da malas nak cari lagi..biar dulu sementara... Korang tengok aje lar ek..SANGAT SERABUT rasenye.. Tak kisah la... I will back soon..to continue MEMPORAK-PERANDAkan blog nie... Wahahahaha (gelak sangat jahat).

OK2..now going to geledah my ROBOK (almari>>orang jawa sebut ROBOK)..(tul ke aku eja nie??) nak tengok baju ape yang hendak dipakai esok.. Hari2 pun pening fikir nak pakai baju..biasa ar 2 orang cerewet kan.. Opps.. (Nie pun AMARAN kepada bakal dot..dot..dot.. wee..huu..) (^-^)

**NOTE PELIK: Npe aku asik sebut pasal bakal-bakal je nie ek?? Erm..pelik2.. ALAMAK!!!! Adakah?? Ahaks...lalalala....

LARI!!!!!!!!!!! Nite all... Muahh..muahh..

Jusz merepek..

Salam...alu...alu...hey all..

Erm..cam lame je x update blog nie...byk benda da basi kot... :p Nak kata busy..xde ar busy pun...but SANGAT malas..hehe.. Banyak benda nak citer sebenarnye..tapi asik delay je.. Nie sume gara2 balik opis after maghrib da tido.. SANGAT teruk OK! X sesuai jadi calon isteri..ahaks..x pasal2 plak ek.. Alaa...sementara masih SOLO nie xpe ar..bagi chance skit..haha.. Nanti da besar pandai2 ar ek.. Eh..aku kecik lagi ke?? Hehuhehu.. Udah2 la merepek jusz oi..

Tapi kan..bila agaknye PUTERA KAYANGAN 2 akan muncul kan?? hermmm... Sentiasa dalam bayangan je.. Now asik terima jemputan tunang and kawin member2 je..ramai da tamatkan zaman bujang.. (Erm..jeles ke cik Jusz??) haha.. X pun.. (ye ke??) Kawan2 pun ramai tertanye2 aku nie da ade calon ke lum...sebab aku nie jenis senyap je..suka berahsia kot..ramai kata aku da ade calon tapi senyap je.. ADE KE?? Erm..surprise!! hehe.. uishhh...BIARLAH RAHSIA... tup2 sampai kad jemputan..haha... Dengan siapakah?? Fikhree Bakar kah?? Aamir Khan kah?? Takeshi Kaneshiro kah?? ahaks..nk yang glamor je.. Eh..mane tau dapat kawin artis..ok ape..haha.. Angan2 nak kawin kat HOTEL ISTANA ok..boleh?? hehe..

Ok..sudah2 merepek bab calon pakwe or tunang or suami nie.. Sebenarnye aku pun x tau ape aku merepek..mula2 cam nak citer bende lain..tup-tup citer pasai nie plak ek..haha.. Pun boleh.. Ok2...tata..titi..tutu.. (^-^)

August 17, 2011

Oh no!!!!!!!!!!!








What it's??????


Don't pretend ok...


What ever....



Sabar Jusz sabar... Hey fren, can u be you self??? I wish u can.. Amin..amin..amin..

August 1, 2011

(^-^) Ramadhan datang lagi..!!! (^-^)




SALAM RAMADHAN SEMUA...

HAVE A BLESSING RAMADHAN...

AMIN...AMIN..AMIN...

(^-^)

July 26, 2011

BIRU LAUT

Kini tiada lagi BIRU LAUT.. Hilang begitu saje. Tiada lagi rasa di hati. Hati seperti mati. Tapi secubit je kot..hehe.. Cehh tak pasal2 plak ayat jiwang ek. .hoho.. Erm..ntah ar TAK TAHU nak kata ape. Tapi xpe..x kisah. Dah TERBIASA.. (^-^) Ee..cepatnye rasa BERUBAH.. Tapi SAYANG MASIH ADA. SAYANG SEORANG SAHABAT.. Kena ar tunngu BIRU LAUT yang lain.. tapi ade ke?? TAK USAH CARI..INTAI2 sahaja.. Mungkin ade ade TERSELIT dimana2.. Oklah saje2 je nak merepek arini..nak luahkan rasa geram..hehe…

July 14, 2011

Pokok



video


Tersesat malu bertanya

Tak tahu tak tahu kemana

Terlalu banyak alasannya

Duk terdiam

Menyusur dikaki lima

Terlihat bayang wajah kelmarin

Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang

Jawab angin yang goncang

Terbang burung terbang

Patah sayap diduga

Seandainya rebah

Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu

Terlupa apa yang perlu

Terlalu banyak alasannya

Duk terdiam

Tak mudah namun tak susah

Terserah atas pilihan

Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang

Jawab angin yang goncang

Terbang burung terbang

Patah sayap diduga

Seandainya rebah

Kau masih ada

La la la la la la la la la La la la la la la la lalalalalaaaa

Kau masih ada

Kau masih ada

Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu

Terlupa apa yang perlu

Terlalu banyak alasannya

Duk terdiam

Tak mudah namun tak susah

Terserah atas pilihan

Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok

July 3, 2011

(^-^) SORRY and THANK YOU (^-^)


I just want to say...




and





for everything's.. Remember that I always LOVE all...





June 30, 2011

June 28, 2011

I'm in LOVE...

(^-^) ****** Oh my GOD ****** (^-^)




really don't know...but like what I feel right now...wee... ;)






dream...dream...dream... ;)




so sweet.....ahaks...

tQ Allah... (^-^)

June 25, 2011

(^-^) 10 ways to win MY heart ..ahaks... (^-^)

Alu all..erm..lambat plak meneruskan challengers ek...bz skit...so x update la... Ok2..now nk cntinue setelah lame terbengkalai..

Erm..ape ye 10 ways to win MY heart???


1. Ikhlas...wajib ok..


2. Hormat orang tua..harus...


3. Suka budak2...(^-^)...


4. Pandai buat buat CAKES...boleh ke cmnie ek?? hehe..


5. Perangai biar sopan ye..


6. Yang paling penting..boleh bimbing dalam kehidupan seorang Islam..


7. Spontan..xyah nak drama2 sangat ye.. No...no..


8. Senyum mesti manis..biar nampak lesung pipit...haha...


9. Muka?? Xyah hensem sangat kot.. Macam Takeshi Kaneshiro or Amir Khan pn cukup da...haha..



10. Erm..yang palimg penting he will make me happy... (^-^)..


oK2..CEPAT2..sape2 yang nak isi form..hehe..

June 12, 2011

(^-^) 10 things about me (^-^)

1. 'Secret Keeper'..silence is better.. ..


2. Got driving license in about 6 years..but till now I x berani nak drive..cmno?? huhu..



3. Try to think positive.. Go away Mr. Negative..


4. I'm not perfect..but.. I always want something in perfect..(^-^) If can la..


5. Erm..this is my part time job..Doctor Love..really?? ahaks.. Gara2 my bestfren yg slalu mtk advise..hehe..6. Yeay..this is real Jusz.. 'PANAS BARAN'.. but depends on situation lorr..hehe.. BEWARE!!!


7. Heart?? Not heart broken k..got problem with my artery..low battery..hehe..


8. I hate messy2..but love to make messy..haha... X dapat den nak nolong yo...


9. Hate waiting.. Please be punctual ok.. tapi lambat jgak sometime..hehe..


10. Lazy is me.. Ish2..need to change ok..(^-^)




P/s: Fuhh..penat plak duk geledah Mr. Google mencari picture.. Credit to you Mr. Google for cute pictures..


DONE 1st Challengers... Your turn now friends..

: : Mencari Sesuatu Yang Hilang : :


Dia tidak hilang
dan tidak menghilang

Dia selalu menunggu

selalu menghulurkan tangan-Nya

hati yang kotor inilah yang menghalangi melihat-Nya..




Ya Allah hanya padaMu ku bermohon...

(^-^) 10 Days 10 Challenges (^-^)

Salam..

Hey..hey..hey..hey.. Alu dear all.. Happy sunday..erm x tau ape mimpi update plak blog tengah2 pagi buta nie ek..hehe.. Nie sume gara2 my friend yang wat entry 10 days 10 Challenges nieLink where she got from her friend entry too..hehe..

10 things about you
10 ways to win your heart
10 things you love
10 things you hate
10 wishes
10 items you cant live without
10 important people
10 of your favorite song
10 things you want to say to one person
10 final words


So lets take this challenges.. Erm..tengok2 aku Jusz yang x terbuat nanti..huhu... GO GO CHAYOO!!!!

June 8, 2011

Sharing is Caring (^-^)


Salam,

Alu all..hopefully u all sume sihat2 aje..Insya'Allah...Alhamdulillah..
Erm..today nak share link ngan korang sume..link nie Jusz dapat kat office petang tadi.. My officemate Ili Najihah forwardkan.. Thanks dear.. My first impression masa baca blog nie is terfikir ade tak Jusz terpakai macam nie dalam sedar atau tidak sedar.. Ya Allah..sesungguhnya aku masih lemah dan jahil dengan ilmuMU.. So, what i should do now is monitor semua ape yang hendak dipakai.. BEWARE.. CAREFUL.. Ok2..xnak citer panjang2.. Jom tengok..




June 3, 2011

Kerja..kerja..kerja...

*

*

Seeking for a job...

Please..help me...

So sick right now...


*

*

May 28, 2011

Hati Terhiris

Salam..

Alu dear all.. How are u? Hopefully sume ok2 aje.. Erm..harini nak citer ape yang berlaku semalam.. BUKAN CERITA UNTUK INGIN MENYATAKAN BENCI KEPADA ORANG TAPI HANYA UNTUK MENGINGATI SESAMA SENDIRI..


Semalam Jusz sedih sangat sebab rasa diri nie seperti hina, jijik, keji, buruk and macam2 lagi.. Yes..I'M NOT PERFECT dear kakak..but you don't ever say a words that make people feel down.. Serious semalam sangat2 down sampai terMENANGIS kat office.. Tak ke haru tue..officemate tengok.. Tapi Jusz da tak peduli da..biarlah..menangis buatkan diriku rasa terlepas dengan ape yang terpendam dalam hati nie.. Cuba kawan2 bayangkan keadaan bila ade orang cakap camnie..


“ Eh..dik kau x payah la nak pakai tudung camnie..cam nenek2 pakai je..nenek aku pakai je..haha..”


“Pastu baju nie ha...color pun cam nenek aku pakai..pakai la color terang2 skit..nenek2 pakai ar color camnie..”


“Lagi satu lain kali pakai baju kurung 2 biarlah wat cutting skit..nie macam nenek..” (time nie nak je jawab..kakak I nie orang islam..if pkai baju kurung pun nak cutting2 sangat ape benda 2?? ...tapi sebab masih fikir hormat pada yang lebih tua ia nye hanya terdetik dalam hati dan juraian air mata sahaja)



Erm..leh tahan ke korang if orang cakap cmnie sambil gelak2?? I know memang mulut you cakap lepas..tapi u need to thing what others feel lorr kakak.. Masa dia cakap 2 dalam hati nie cakap “Peduli ape aku..bukan pakai duit kau pun...ikut suka ar nak macam mane pun..janji x susahkan kau”

Kadang2 tak tau nak cakap ape..jadi serabut sebab fikir ape orang cakap pasal diri nie..and tak tau ape dorang ape dorang dapat bila cakap camtu..


Yes..saya tau kekurang diri ini..tapi saya terima itu adalah anugerah dari ALLAH s.w.t. Tak semuanye sempurna..dan takkan ade yang sempruna.. Keindahan, kecantikkan, kekayaan, kesempurnaan itu semua hanya pinjamanNYA untuk kite..semuanye sementara..


Jusz ade dengar ayat nie “Biarlah insan dibumi memandang kite buruk dari pandangan mereka, yang penting insan di langit memandang kite suci dan mulia iaitu ALLAH s.w.t”



♥ Don’t ever think you’re nothing because somewhere along the line, there’s going to be someone who thinks you’re everything.” ♥

♥ “Sometimes people are beautiful. Not in looks. Not in what they say. Just in what they are.”

May 26, 2011

;(

*
*
*
*
*

SANGAT SAKIT HATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*
*
*
*
*




PadaMu Ku Bersujud

Kumenatap dalam kelam
tiada yang bisa kulihat

selain hanya namaMu, ya Allah


Esok ataukah nanti

ampuni semua salahku

lindungi aku dari

segala fitnah


Kau tempatku meminta

Kau beriku bahagia

jadikan aku selamanya

hambaMu yang selalu bertaubat


Ampuniku ya Allah

yang sering melupakanMu

saat Kau limpahkan karuniaMu

dalam sunyi aku bersujud
Esok ataukah nanti
ampuni semua salahku

lindungi aku dari

segala fitnah


Kau tempatku meminta

Kau beriku bahagia

jadikan aku selamanya

hambaMu yang selalu bertaubat


Ampuniku ya Allah

yang sering melupakanMu

saat Kau limpahkan karuniaMu

dalam sunyi aku bersujud


Kau tempatku meminta

Kau beriku bahagia

jadikan aku selamanya

hambaMu yang selalu bertaubat


Ampuniku ya Allah

yang sering melupakanMu

saat Kau limpahkan karuniaMu

dalam sunyi aku bersujud

padaMu



Tak Tahu.. :(

Alu dear all...

Erm..x tau nak tulis ape sebab macam xde rasa ape2.. Dalam kepala nie macam2 fikir..

Arggghhhh...hate this feeling...


Tak suka!!!!!!!!!!!!!


Xde mood..


Feel so down right now...


Nak jerit sangat2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sad...sad...sad...sad...sad...




Aku memang insan yang lemah...

Ya Allah kuatkan semangatku..permudahkan segala urusan ku...

May 24, 2011

5 LIMA 5

5 tarikh penting

    My birthday lorr...harus...

    Birthday family...wajib..

    Birthday kawan2...sunat...

    Tarikh arwah Baba meninggal.. :(

    ...and anniversary...dah ade ke ek?? hoho...


5 perkara dibuat semalam

    Puasa ganti..lambat sudah..huhu..

    Jalan2 1 family kat pasar malam

    Buat Chocolate Cake..request dari officemate...

    Download lagu Illusi by Adira, tengok lirik hafal

    Kerja lorr...


5 perkara buat korang happy

    Cooking and baking

    Chocolate..Cakes..Ice Cream

    Dapat ape yang di idamkan...

    Happy bila tengok orang lain happy...

    Erm..jadi pembuli and dibuli kawan2...hehe... I like kacau2 orang...ahaks... ;)


5 sebab jawab soalan ni

    Tengok blog K.Izan...nak jawab balik..tq dear kakak

    Xde kerja..hehe...

    Sebab nak banyak2kan entry dalam blog nie..

    Nak bagi tau ape orang nak tau..ye ke??

    Suka hati I la...haha..


5 kawan yang nak di tag

Azie

Kak Izan

Laila

Mardiah

Baizureena

May 20, 2011

(^-^)


Watch your thoughts, they become words..

Watch your words, they become actions..

Watch your actions, they become habits..

Watch your habits, they become character..

Watch your character, they become destiny..


Source: Pearls of Wisdom 3

May 16, 2011

Count On Me - Bruno Mars


If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you

May 12, 2011

INGAT or TERBAYANG 2


Mungkinkah SEJARAH BERULANG LAGI?


Seperti sebelum nie ape yang dijangka mungkinkah telah berlaku?


Tidak pasti

..tak tahu

..sedih

..gembira

..semua ade..


Memang aku masih dan dalam keadaan INGAT or TERBAYANG..tapi mungkin takdir penentu segalanya..


Dalam citer yang 1st INGAT or TERBAYANG telah dikatakan "Biarlah ia begitu selamanya.." Apa yang pasti ia membuatkan aku rasa happy and nak senyum sentiasa..

Now, it happen may be.. But I don't care, as long aku rasa selesa begitu sentiasa.. Kalau ia benar-benar terjadi.. Ku doakan semoga semuanya bahagia..


Abadi Selamanya..


~Opps..ok Jusz be strong, don't cry, don't be sad~


(^-^) SMILE (^-^)


(^-^) HAPPY (^-^)


(^-^) CHEER (^-^)


When you feel all alone in this world, & there is nobody to count your tears, just remember.. no matter where you are ALLAH s.w.t knows...


♥ ♥ ♥