"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dari prasangka, sesungguhnya sebahagian dari prasangka adalah dosa, Dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain, Dan janganlah antara kamu mengata sebahagian yang lain. Apakah ada antara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Tentu kamu merasa jijik. Dan bertakwalah kepada Allah, sungguh Allah Maha Penerima taubat, Maha Penyayang" Ayat 12 : Surah Hujrat

Followers

April 17, 2011

(^-^) Cupcakes (^-^)

Semalam 1 hari dekat Kajang rumah uncle, ade kenduri khatam Al-Quran cousin Jusz and birthday party dia skali. Pagi2 pukul 7 da gerak dari rumah. Sangat2 mengantuk sebabnye Jusz x tido langsung malam 2 siapkan birthday present dia.. CUPCAKES..hehe.. I love CUPCAKES..comel..cute..cantik..menarik..tertarik kau memang debom.hehe.. So nak share resepi cupcakes ngan korang..senang je tau.. Lets try..


Resepi Kek

150 gram gula kastor
150 gram buttercup/mentega
185 gram self-rising flour
3 biji telur
1/2 sudu esen vanilla


Cara2

- Mixed buttercup and gula kastor sampai kembang
- Letak telur, pukul lagi..masukkan esen vanilla..
- Then masukkan tepung skit-skit..pastu pukul sampai nmpak da ok..





Bakar dalam 15 minit, sorry x tau suhu bape sebab pakai oven lame mama..xde suhu..hehe..
Agak2 je tengok kek da masak..

Opps..ade plak yang t'gelap..apa lagi belasah ar panas...sedap.. Along yang akan tunggu kek masak..sebab tunggu yang t'gelap 2..dia suka..hehe...


Pic atas: Ok..nie dia da siap da cupcakes for Nurul Hazirah @ Jia..

Yang pic bawah nie..pic cupcakes yang Jusz buat b4 nie.. Ade member tempah.. Teringin sangat nak buat bisnes nie..tapi takut xde masa.. Tapi if ade kawan2 nak tempah boleh la..hehe..

Nie 4 my fren yang teringin nak makan cupcakes..tapi x jumpa2 kat kedai.. So Jusz buat kan la..baik la plak..haha..



This one adik member tempah untuk birthday member dia plak.. Nampak x cantik kot..tapi sedapppp tau..hehe... Prasan ar plak..huhu..





Nie plak for my fren@enemy Azie.. Present birthday dia 7 January..hehe..


Yang nie plak masa birthday my niece Nur Aliesya Syazreen @ Cha..



Ok2..cukup untuk entry nie..membebel panjang plak ek... For those yang suka kek 2 try la buat..sangat senang and sedap...

7 comments:

verry berry fariza said...

mana nak beli sugar paper gambar kartun..

jusz said...

Fariza: Jusz bli dekat kedai Baked With Yen..dkat chow kit... kdai dia dkt2 sblh bgunan EON Bank.. if awk duk area stapak ade lg 1 kdai area uptown danau kota.. Yumi Bakery Supplier...

Izyan Masri said...

WUWUW.CUTE2NYA CUPCAKES.NAK JUGAK T_T

jusz said...

Izyan: ambik la...plh je mne2 nak..hehe..(^-^)

ZSqueenbee said...

oooo chantekknyeee...suke suke..alamak..salam perkenalan..sye dtg memfollow..sudi² memfollow sye ye..hihi

✿❤Cik Izan❤✿ said...

huuuu...sedapnya cupcakes...dah lama kak izan tak buat...biasa kak izan buat choc cake jer..yg jusz buat ni nmpk sgt yummy...nti nak try resepi ni...thanks for sharing ^__^

MisS LoVeR said...

kalau nk wat yang coklat mcm ne jus??pndainye jus wat